Українці серед сучасних трудових іммігрантів у Росії - Марков, І. (Народознавчі зошити, 2012)
Стаття висвітлює результати дослідження масштабів, напрямів, закономірностей і тенденцій сучасної трудової міграції українців до Росії у контексті викликів міграційної
політики Російської держави. Дослідження проведене під
егідою німецького фонду АВО «Хайматгартен» за участю
сектору етносоціальних досліджень Інституту народознавства НАН України та Лабораторії соціальних досліджень
у Львові. The article is throwing some light upon results of researchworks
as for the scales, directions, conformities with a law and
tendencies of contemporary Ukrainian labour migration to
Russia in the context of challenges by Russian state’s migration
policy. The study was realized under the aegis of the German
ABO «Heimatgarten» fund with participation of Ethno-social
Researh sector of the Ethnology Institute, NASU and the
Laboratory of social studies, Lviv. В статье освещаются результаты исследования масштабов,
направлений, закономерностей и тенденций современной
трудовой миграции украинцев в Россию в контексте вызовов миграционной политики Российского государства.
Разработка проблемы проведена под эгидой немецкого
фонда АВО «Хайматгартен» при участии сектора этносоциальних исследований Института народоведения НАН
Украины и Лаборатории социальных явлений во Львове.