Південний регіон збуту глиняних виробів опішнянських гончарів - Гавриш, Л. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті розглядається оптовий спосіб збуту глиняних виробів опішнянських гончарів скупникам, які займалися подальшим перепродажем товару на Півдні. Дослідження
охоплює часовий проміжок від останньої чверті ХІХ до
першої третини ХХ століття. The paper deals with gross sales of the earthenware produced
by Opishne potters to the wholesale mediums who in turn had
made their business by means of further resale of goods on the
South. The study has covered the period of the late XIX to the
early XX cc. В статье рассматривается оптовый способ сбыта глиняных
изделий опошнянских гончаров скупщикам, которые занимались дальнейшей перепродажей товара на Юге. Исследование охватывает период от последней четверти ХIХ до
первой трети ХХ века.