Персоналії української керамології: Iван Антонович Зарецький - Визір, Н. (Народознавчі зошити, 2012)
Статтю присвячено відомому українському досліднику
гончарства Івану Зарецькому, який зробив вагомий внесок
у становлення вітчизняної керамології. Охарактеризовано
широкий діапазон керамологічної діяльності дослідника. The article has been devoted to eminent Ukrainian researcher
in traditional folk pottery – Ivan Zaretsky, the man who had
made quite significant contribution in the formation of national
ceramology. A wide range of ceramologic activities by the
scholar has also been described В статье идет речь об известном украинском исследователе
гончарства, о его весовом вкладе в развитие отечественной
керамологии. Дана характеристика его многогранной керамологической деятельности.