Виставкова діяльність Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України (1992—2011 рр.) - Голубець, Г. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті висвітлюється виставкова робота Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства
НАН України (1992—2011 рр). Упродовж минулих двох
десятиліть було проведено чимало виставок з фондових колекцій, реорганізовано постійну експозицію, здійснено
низку міжнародних проектів, організовано презентації вітчизняного
і зарубіжного народного та професійного декоративно-ужиткового
мистецтва, показано твори живопису, скульптури, графіки, художньої фотографії. In the article has been thrown light upon exhibitive activities by
the staff of the Museum of ethnography and artistic crafts, a
department of the Ethnology Museum of NASU (1992—
2011). During two last decades there took place quite a number
of exhibitions completed out of fund stores with re-organizing
of permanent exposition. A series of international projects
had been realized as well as presentation of native and alien
traditional folk and professional decorative applied art. Numerous
creations of painting, sculpture, graphical art and artistic
photography had been shown to the audience. В статье освещена выставочная деятельность Музея этнографии и художестенного промысла Института народоведения НАН Украины (1992—2011 рр.) На протяжении двух
последних десятилетий колективом музея было проведено
немало выставок из фондовых собраний, реорганизована
постоянная экспозиция, реализован ряд международных
проектов, организованы презентации отечественного и зарубежного народного и профессионального декоративно-прикладного искусства, показаны произведения живописи,
скульптуры, графики, художественной фотографии.