Етап вивідування у структурі традиційного весілля історико-етнографічної Волині: номінації, форми, атрибути (друга пол. ХІХ — поч. ХХ ст.) - Нємєц, В. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті на основі польових етнографічних матеріалів і
опублікованих джерел та історіографії аналізуються номінації, форми та атрибути весільного етапу вивідування на
теренах етнографічної Волині. Результати дослідження мають допомогти у визначенні місця волинського весілля в
типологічній класифікації українського весільного обряду The paper based upon field ethnographic data and literary
sources presents an analysis of nominations, forms and attributes
of scouting («vyviduvannya») wedding stage in the territories
of ethnographical Volhynia. The results of this investigation
are being called to solve the problem of defining the
place of wedding ritual of Volhynia in the typological classification
of the Ukrainian wedding ritual. В статье на основании полевых этнографических материалов и опубликованных источников осуществляется анализ
номинаций, форм и атрибутов свадебного этапа выведывания на территории этнографической Волыни. Результаты
данного исследования призваны помочь в деле определения места волынской свадьбы в типологической классификации украинского свадебного обряда