Вплив традицій національних культур на формування стилістики орнаментики архітектури Східної Галичини другої половини XVI — XVII ст. (на прикладі пам’яток м. Львова) - Хорунжа, Г. (Народознавчі зошити, 2012)
Світова практика свідчить, що культурно-художній процес
постійно перебуває в тісному взаємозв’язку з процесами
міжкультурних контактів. Так, зі змінами світоглядних систем,
їхніх окремих складових, мистецтво цілісно реагувало
на гостроту ситуації, а тому одним із чинників формування
декору архітектури Східної Галичини другої половини
ХVI— XVII ст. стали постійні культурні контакти з країнами Сходу та Центральної і Західної Європи. The world practice has attested the claim that cultural and artistic
processes have been constantly related with intercultural
contacts. Thus, in view of changes in Weltanschauung system
and its separate components the art has responded to sharpness
of situation by essential entity. That is why constant cultural
ties with countries of Central and Western Europe had been
developed and became quite regular factor in decorative formation
of Eastern Galician architecture of the second half of 16th
through the 17th cc. Мировая практика свидетельствует, что развитие художественной культуры постоянно находится в тесной взаимосвязи с процессами межкультурных контактов. Так, в связи
с изменениями мировоззренческой системы, ее отдельных
составляющих, искусство существенной целостностью реагировало на остроту ситуации, а потому одним из факторов формирования декора архитектуры Восточной Галичины второй половины ХVI—XVII в. стали постоянные
культурные контакты со странами Востока, Центральной
и Западной Европы.