Традиції та нові художньо-концептуальні ідеї у творчості Світлани Пасічної - Островська, Ю. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті стисло розглядається творчий шлях української
мисткині Світлани Пасічної, прослідковується зв’язок
традиції та нових художньо-концептуальних ідей у її керамічному та графічному доробку, проводиться мистецтвознавчий аналіз деяких творів, наголошується на особливостях її керамопластики. In the article has been presented a creative progress by Ukrainian
artist Svetlana Pasichna with especial attention to connections
of traditional and new artistic conceptualizations in her
ceramic and graphic heritage; critical analysis has been performed
as for some creations, some characteristic features of
Pasichna’s ceramic artistry have been underlined. В статье кратко рассмотрен творческий путь украинской
художницы Светланы Пасичной, прослежена связь традиции и новых художественно-концептуальных идей в ее керамическом и графическом наследии, проведен искусствоведческий анализ некоторых произведений, отмечены особенности ее керамопластики.