Символіка орнаментального оздоблення світських архітектурних пам’яток Львова другої половини XVI — першої половини XVII ст. - Хорунжа, Г. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті розглядаються основні передумови та джерела
формування символіки орнаментики світської архітектури
Львова другої половини ХVI — першої половини XVIIст.
у контексті культурних взаємозв’язків з країнами Центральної та Західної Європи. Розшифровується символіка
орнаментальних мотивів в декоративному оформленні світської архітектури Львова того періоду. In the article have been considered some main predispositions
and sources of ornamental décor for Lviv monuments of
secular architecture at the 2nd half XVI and the 1st half
XVII cc. in the context of cultural relations with the lands in
Central and Western Europe. Some results of essays in decipherment
of ornamental symbolical motifs, used in decorative
dressings of Lviv secular architecture in the mentioned
period have been presented. В статье рассматриваются основные предпосылки и источники формирования символики орнаментики свет-
ской архитектуры Львова второй половины XVI —
первой половины XVII ст., в контексте культурных
взаимосвязей со странами Центральной и Западной Европы. Расшифровывается символика орнаментальных
мотивов в декоративном оформлении светской архитектуры Львова этого периода.