Українські традиції найменування дитини на Опіллі (за матеріалами церковних метрик хрещення ХІХ—ХХ ст.) - Ханас, І. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті розглядаються українські традиції при найменуванні новонародженої дитини на території історикоетнографічного району Опілля, зокрема охарактеризовано
проблему впливу релігійних вірувань батьків на традиції
номінації дитини. The article deals with Ukrainian traditions taken into account
at naming a newborn baby in Opilia historio-ethnographic region
with particular consideration of a problem as for the influence
of parents’ religious beliefs upon the traditional nominating
in children. В статье рассматриваются украинские традиции при наименовании новорожденного ребенка на территории историко-этнографического
района Ополье, в частности охарактеризована проблема влияния религиозных верований
родителей на традиции номинации ребенка.