Городньо-садові мотиви у народно-господарському календарі переселенців Надсяння та Холмщини - Боса, О. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті на основі матеріалів опитувань респондентів розглянуто та проаналізовано городньо-садові мотиви в господарському календарі переселенців Надсяння і Холмщини.
В них простежуються як локальні, так і загальноукраїнські
риси. Висновки істотно доповнюють попередні праці про
маловивчені аспекти культури переселенців з Надсяння та
Холмщини. In the article based upon respondents’ answers and questionnaire
materials have been considered and analyzed some motives of
gardening in the folk household calendar by expatriated re-settlers
from San River Basin and Kholm Region. So local as allUkrainian
typical features of motives have been put under study.
Conclusions of the paper have brought quite substantial additions
to previous research-works on less-known aspects of agriculture
by re-settlers from San River Basin and Kholm Region. В статье на основе материалов опросов респондентов рассмотрены и проанализированы огородно-садовые мотивы
в хозяйственном календаре переселенцев с Надсанья и
Холмщины. В них прослеживаются как локальные, так и
общеукраинские черты. Выводы существенно дополняют
предыдущие труды о малоизученных аспектах культуры
переселенцев с Надсанья и Холмщины.