Архітектурно-декоративне вирішення дахів у Молдові - Тарас, Я. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті розглядаються дахи молдавських хат, їх архітектурно-декоративне
вирішення. Особлива увага приділяється декоративному вирішенню складових даху: гребеневим дошкам, бовдурам, причілкам, причелинам. Розглядається символіка в композиції причілків. Матеріал широко представлений графічною частиною. In the article have been considered roofs of Moldovan huts and
architectural as well as decorative solution of those. Especial
attention has been paid to decorative solution of roof components,
as ridge planks, chimneys, gablets, bases etc. Symbolism
in compositions of gablets has been reviewed. Materials
are subsequently accompanied with graphical attachments. Рассмотрены крыши молдавских изб, их архитектурно-декоративное решение. Особое внимание уделяется декоративному решению составляющих крыш: коньковым доскам, дымоходам, декоративным фронтонам, устоям. Рассматривается символика в композициях фронтонов. Материалы исчерпывающе представлены графической частью.