Фольклорні записи корифеїв «Руської Трійці» у збірнику Якова Головацького «Народные песни Галицкой и Угорской Руси» - Циганик, М. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті проаналізовані фольклорні записи Я. Головацького і його побратимів М. Шашкевича, І. Вагилевича та
Г. Ількевича, що увійшли до видання Я. Головацького
«Народные песни Галицкой и Угорской Руси». Простежено особливості добору творів української усної народної
словесності до цього видання. In the article have been analyzed some folklore records by Yakiv
Holovatsky and his sworn brothers M. Shashkevych,
I. Vagilevicha and G. Ilkevich contributed to the edition of People’s
Songs of Galician and Hungarian Rus’. Peculiarities of
choise as for creations of Ukrainian oral literature in this edition
have been traced. В статье проанализированы фольклорные записи Я. Головацкого и его побратимов М. Шашкевича, И. Вагилевича
и Г. Илькевича, вошедшие в состав издания «Народные
песни Галицкой и Угорской Руси». Прослежены особенности подбора произведений украинской устной словесности к этому собранию.