Культурно-наукове видавництво при Українському національному об’єднанні в Протектораті Чехії й Моравії, 1941—1944: від створення до ліквідації - Головата, Л. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті на основі нових архівних джерел досліджено коротку інституційну історію Культурно-наукового видавництва при Українському національному об’єднанні в Празі – персональний склад, взаємини з цензурними органами, видавничі пріоритети, специфіку в контексті видавничого руху періоду Другої світової війни. In the article written on the basis of new archival sources has
been studied a short institutional history of Cultural and Scientific
Publishing house of Ukrainian National Association at
Prague. In research-work have been considered data concerning
personal cast, interrelations with censorship, editorial goals,
specificity in the contents of publishing tasks in the period of
World War II. В статье на основании неизвестных архивных источников
исследуется короткая институционная история Культурно-научного издательства при Украинском национальном
объединении в Праге – персональный состав, взаимоотношения с цензурными органами, издательские приоритеты. специфика в контексте книгоиздания периода Второй
мировой войны.