Український стиль в облаштуванні міських помешкань Галичини 1920—1930-х років - Стефанишин, Л. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглядаються шляхи облаштування міських помешкань в національному стилі у 1920—1930-х роках. Простежено вплив друкованої продукції, а саме часопису «Нова
Хата», на формування смаків галичан щодо хатньої обстави. In the article have been considered some means for arrangement
of urban residences in the Ukrainian national
traditional style through 1920s and 1930s. Author has
traced the influence of printed publications, especially the
impact of styling by «Nova Khata» [New Home] magazine
upon shaping of Galician residents’ tastes as for home
décor and furnishings. В статье рассматриваются способы обустройства городских помещений в национальном стиле в 1920—1930-х
годах. Прослежено влияние печатной продукции, а именно
журнала «Нова Хата», на формирование вкусов галичан
относительно домашней обстановки.