Художні особливості витинанки українських професійних митців - Тихонюк, О. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті висвітлено функціональні, стилістичні, технічні
особливості української витинанки, виконані професійними
художниками. Проведено аналіз пластичних трансформацій витинаних творів, пов’язаних з діяльністю дипломованих митців. Визначено ознаки «професійної витинанки». In the article have been presented some functional, stylistic and
technical features of Ukrainian paper-cuts produced by professional
craftsmen. Analytic studies in plastical transformations
of paper-cut works has pointed diplomaed artists concerned
with this kind of creative activities. Signs of «professional paper-cut»
have been determined. В статье отражены функциональные, стилистические и
технические особенности украинских вырезанок, выполненных профессиональными мастерами. Проведен анализ
пластичных трансформаций такого рода произведений, исполненных дипломированными художниками. Определены признаки «профессиональной вырезанки».