«Історичні проходи по Львові» І. Крип’якевича: 80 літ тривання - Мовна, М. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті коротко розглянуто історію створення книги, звернуто увагу на її структуру та фактологічне наповнення,
осмислюється місце путівника у суспільно-історичному
контексті 30-х рр. ХХ ст. та сучасності. The article brings short look on predispositions for writing of the
book with special attention to its structure and factual contents;
an attempt has been made to comprehend the place of guidebook
in public and historical context of 1930s and that of nowadays. В статье кратко затронута предыстория создания книги, обращено внимание на её структуру и фактологическую наполненность, осмыслено место путеводителя в общественно-историческом контексте 1930-х гг. и в современности.