Парк. Історичні витоки - Тарас, В. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті представлено історичні витоки та релігійні засади
виникнення, становлення та розвитку парку. Показано, як
протягом історії свого існування парк трансформувався від
одного з найважливіших засобів репрезентативного, наочного пред’явлення владі володаря до важливого елементу загальноміської системи озеленення і рекреації в сьогоденні. In the article have been presented some historical sources
and religious principles in the origin, formation and development
of parks. The process of transformations of park
from one of the most important means for representative,
evidential representation of a ruler’s power to quite significant
element in the whole urban system of verdure and recreation
has been exposed. В статье представлены исторические истоки и религиозные
основы возникновения, становления и развития парка. Показано, как в течение истории своего существования, парк
трансформировался от одного из важнейших средств репрезентативного, наглядного предъявления власти монарха
к важному элементу общегородской системы озеленения и
рекреации в настоящем.