Кількість та місця розселення депортованих українців Польщі у східних областях УРСР (др. пол. 1940-х рр.) - Байкеніч, Д. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглядається депортація українського населення
з теперішніх теренів Польщі до УРСР, зокрема до її східних областей. Показані зміни планів розселення прибулих
на початку процесу. Окреслені основні райони зосередження та кількість родин переселенців на сході радянської
України у другій половині 1940-х рр. In the article has been considered deportation of Ukrainian
population from Poland to Ukrainian SSR, in particular to
eastern regions of the country. The study has brought some
data on changes in planes of settling the deportees at the very
beginning of the process. Main points of concentration and the
number of families re-settled to the east of Soviet Ukraine in
the second half of 1940s have been marked. В статье рассмотрена депортация украинского населения
из Польши в УССР, её восточные области. Показаны изменения в планах расселения прибывших в начале процесса. Обозначены основные районы сосредоточения и количество семей переселенцев на востоке советской Украины
во второй половине 1940-х гг.