Типологія зброї на Гуцульщині (художні особливості) - Дядюх-Богатько, Н. (Народознавчі зошити, 2013)
Виходячи з функціональних груп: рушниць-крісів, пістолів, топірців-барток, ножів автор доводить художню особливість кожної в хронологічних та регіональних межах.
Визначено особливості класифікації та типології гуцульської зброї. Keeping in mind the range of functional groups as Hutsul kris
gunsas well as pistols, knives, bartka hatchets etc. the author
has proven their artistic value in chronologic and regional aspects.
Definitions have been elaborated as for peculiarities in
classification and typology of decorated Hutsul fire-arms. Исходя из разделения на функциональные группы ружей-крисов, пистолей, топориков-барток, ножей автор доказывает художественную ценность каждой в хронологическом
и региональном аспектах. Определены особенности классификации и типологии гуцульського оружия.