Кам’яні галереї молдавського житла - Тарас, Я. (Народознавчі зошити, 2013)
Розглянуті кам’яні галереї житлових будівель Молдови, їх
архітектурно-конструктивне та декоративне вирішення.
Особлива увага приділяється молдавському ордеру жилого будинку, його складовим, даються вирішення його деталей й орнаментальних мотивів. Матеріал широко представлений графічною частиною. In the article have been considered stone galleries of living huts
in Moldavia as well as their architectural-constructive and decorative
design and finishing. Especial attention has been paid to
Moldavian order of dwelled home and its components with presentation
of variants, details and ornamented motifs. The study
is exhaustingly accompanied with graphical illustrations. Рассмотрены каменные галереи домов Молдовы, их
архитектурно-конструктивное и декоративное решение.
Особенное внимание уделено молдавскому ордеру жилого
дома, его составляющим, даются решения его деталей и орнаментальных мотивов. Материал широко представленный
графическим материалом.