Українські мігрантки в Італії: соціально-демографічний портрет й основні фактори міграційного процесу у перспективі останнього десятиліття - Одинець, С. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті подано основні соціально-демографічні характеристики української мігрантської спільноти в Італії, простежено їхню динаміку у перспективі останніх десяти років.
На основі емпіричних матеріалів, зібраних авторкою в італійських регіонах у липні 2012 року, систематизовано основні причини жіночої міграції, способи виїзду, моделі зайнятості українок в Італії; вказано основні вектори майбутніх
досліджень у цій сфері. In the article have been discussed main socio-demographic
features of Ukrainian migrant community in Italy. The author
has systematized major reasons and ways of women’s migration,
as well as main types of female migrants’ employment.
The study was based on the author’s field research-works performed
in Italy in July 2012. Possible directions for future research
in this area are drawn. В статье представлены основные социально-демографические
характеристики украинского мигрантского сообщества в Италии, прослежена их динамика в перспективе последних десяти лет. На основе эмпирических мате-
риалов, собранных автором в итальянских регионах, в
июле 2012 года, систематизированы основные причины
женской миграции, способы выезда, модели занятости
украинок в Италии; указаны основные векторы исследований в этой сфере.