Обрядові функції троїцької рослинності у волинян (за етнографічними матеріалами експедицій 2009—2010 рр.) - Баглай, М. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглянуто обрядові функції троїцьких рослин на
теренах історико-етнографічної Волині. На основі зібраних
польових етнографічних записів, джерел та даних наукової
літератури автор з’ясовує локальні особливості їх функціонального призначення та застосування у календарно-побутовій обрядовості. In the article have been considered some ritual functions of
Trinitarian flora used in folk devotional practices alongthe territories
of historio-ethnographic Volhynia. On the ground of
gathered fieldethnographic records, source evidences and data
of scientific publicationsthe author has thrown new light upon
local peculiarities in functional predestination of floral decorations
and their use in the calendar household ritualism. В статье рассмотрены обрядовые функции Троицынской
растительности на территории историко-этнографической
Волыни. На основе собранных полевых этнографических
источников, фиксационных записей и данных научной литературы автор определяет местные особенности функционального предназначения такого рода растительности и ее
применения в календарно-бытовой обрядовости.