Причини посухи в традиційній обрядовості українців Карпат - Біляковський, П. (Народознавчі зошити, 2013)
На основі матеріалів польових етнографічних досліджень
автор аналізує традиційні уявлення про причини посухи.
Виокремлює основні комплекси календарних заборон.
З’ясовує роль та функції трудових табу. On the ground of field ethnographic research-works the author
has presented his results of analytical study in traditional notions
about the reasons of droughts. General complexes of calendar
bans have been selected. The role and functions of labor
taboos have been defined. На основе данных полевых этнографических исследований
автор анализирует традиционные представления о причинах засухи. Выделены основные комплексы календарных
запретов. Определена роль и функции трудовых табу
Remove selected