Художня самобутність домотканих хусток Покуття - Никорак, О. (Народознавчі зошити, 2013)
Проаналізовано мистецькі особливості узорнотканих хусток Покуття. Розглянуто найтиповіші схеми композиції,
мотиви, колорит, засоби та прийоми художньої виразності In the article have been analyzed some artistic peculiarities discerned
in damask-woven kerchiefs of Pokutia. In the course of
study have been considered most typical schemes of compositions,
motifs, colouring as well as means and ways of artistic
expressiveness. Проанализированы художественные особенности узорнотканных платков Покутья. Рассмотрены наиболее типичные схемы композиции, мотивы, колорит, средства и
приемы художественной выразительности.