Витоки українського зброярства: мистецтвознавчі паралелі - Дядюх-Богатько, Н. (Народознавчі зошити, 2013)
Мистецтво декорування зброї є складовою частиною українського декоративно-прикладного мистецтва. Досліджено
історичні та культурні аспекти її декорування. Розглянуто
художні особливості декорування. Ornamentation of weapon is a component of Ukrainian decorative
applied art. In the article have been considered some historical
and cultural points of craftsmen’s creativeness. Artistic
peculiarities of decorativeness have been presented. Украшение оружия является составляющей украинского
декоративно-прикладного искусства. Исследованы исторические и культурные аспекты его декорирования. Рассмотрены художественные особенности творческой деятельности.