Григорій Нудьга і стан української фольклористики останнього двадцятиліття - Дмитренко, М. (Народознавчі зошити, 2013)
Оцінено внесок Г. Нудьги у вивчення усної народної творчості, висвітлено стан української фольклористики останнього двадцятиліття. Виокремлено три періоди розвитку
наукової галузі, названо її провідних представників, молодих дослідників, наголошено на актуальних завданнях сучасних фольклористистів. The role by Hryhorii Nudha, eminent ethnographer and civil
activist, in development of native folklore studies and progress
of folklore research-works in Ukraine during 1991—2012 has
been presented in the article. В статье представлена роль Григория Нудьги, выдающегося ученого и общественного деятеля, в развитии отечественных исследований в области фольклора и разработке
проблем фольклористики на Украине в течении последних
десятилетий.