Наукова спадщина Григорія Нудьги і формування основоположних підстав дослідження українських народних дум - Набок, М. (Народознавчі зошити, 2013)
Досліджено погляди Г.А. Нудьги на становлення жанру
українських народних дум та їх значення для формування
національних основоположних підстав сучасного українського думознавства. The article has thrown some light upon Hryhorii Nudha’s notions
as for the rise of a genre of Ukrainian folk epic tales and
their significance in formation of national principial basis of
modern Ukrainian studies of folklore. Исследуются взгляды Г.А. Нудьги на становление жанра
украинских народных дум и их значение для формирования методологии современных отечественных исследований произведений эпического фольклора.