Агатангел Кримський — феномен української науки та культури - Петькун, С. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті висвітлюється необхідність глибокого і всебічного
вивчення діяльності та багатогранного творчого доробку
діячів української науки і культури, які своєю самовідданою працею сприяли збереженню самобутності українського народу. Автор пропонує більш детально вивчати
спадщину українського вченого зі світовим іменем Агатангела Юхимовича Кримського. The article has thrown some light upon the need of deep and
multilateral researches in activities and creative heritage by maîtres of Ukrainian science and culture who owing to their selfsacrificing
work had promoted the salvation of Ukrainian people’s
originality. The author has launched the claim of more
detailed studies in the heritage of Ahatanhel Yukhymovych
Krymsky, the world-known Ukrainian scientist У статье освещается необходимость глубокого и всестороннего изучения деятельности и многогранного творческого
наследия деятелей украинской науки и культуры, которые
своей самозабвенной работой содействовали сохранению
самобытности украинского народа. Автор предлагает более
детально изучать труды украинского ученого с мировым
именем — Агатангела Юхимовича Кримського