Взаємовпливи зразків пісенних моностроф в українському та польському фольклорі - Лещинська, С. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглядається природа взаємовпливів між жанровими різновидами пісенної монострофічної лірики українців і поляків. Методом зіставлення зразків проводиться їх
комплексний аналіз з метою з’ясування національної специфіки та можливих запозичень. В аналізі пісенних мініатюр застосовується музичний чинник. In the article has been considered a problem as for the nature
of interrelations in genre varieties of Ukrainian and Polish
monostrophic lyrical songs. Comparison of folklore specimens
has been used as a method in complex analysis aimed
to define their special national features and possible borrowings.
Musical factor was taken in mind in the course of analysis
sung miniatures. В статье рассматривается природа взаимовлияний между
жанровыми разновидностями песенной монострофической
лирики украинцев и поляков. Методом сопоставления
фольклорных образцов проводится их комплексный анализ
с целью выяснения национальной специфики и возможных
заимствований. Анализ песенных миниатюр включает музыкальный фактор.