Початок ХХ століття. Авантюра модерної скульптури - Одрехівський, В. (Народознавчі зошити, 2013)
Стаття базується на узагальненому авторському перекладі
початку розділу, який має назву «ХХ століття. Авантюра
модерної скульптури» (фр. «XXème siècle. L’aventure de la
sculpture moderne»), який є другою частиною книги
«Скульптура: від Античності до ХХ-го століття» (фр. «La
sculpture : de l’Antiquité au XXème siècle»). В статті акцентується на подіях, які відбувались у Парижі як головному
центрі ключових мистецьких процесів того часу і середовищі, де зароджувався модернізм. The article has been based on author’s generalized translation of
the beginning of the chapter ХХ century. Adventure of modern
sculpture (fr. XXème siècle. L’aventure de la sculpture moderne),
being the second part of the book Sculpture: from antiquity
to the twentieth century (fr. La sculpture: de l’Antiquité au
XXème siècle). In article have been underlined some facts that
took place in Paris as the main centre of artistic processes in
mentioned epoch and the environment of rise of modernism. Данная статья базируется на обобщенном авторском переводе начала раздела, который называется «ХХ век. Авантюра модернистской скульптуры» (фр. «XXème siècle.
L’aventure de la sculpture moderne»), который составляет
вторую часть книги «Скульптура: от Античности до ХХ-го
века» (фр. «La sculpture: de l'Antiquité au XXème siècle»).
В статье подчеркиваются факты, имевшие место в Париже
как главном центре ключевых художественных процессов
того времени и среде, где зарождается модернизм.