Творчість Олександра Звіра: тематичні пошуки та технологічні новації - Семенюк, Р. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглянуто особливості тематичних пошуків та
технологічних новацій Олександра Звіра крізь призму
особливостей львівської школи гутного скла 1980 — 2000-х рр. Виявлено магістральні напрями пошуку та формування творчої методики Олександра Звіра, її відображення у провідних творах. Важливим стало відображення
шляху митця та результатів його діяльності як зрілого майстра та наставника молодого покоління художників. In the article have been considered some features of Olexander
Zvir’s technological innovations as for thematic search
through the prism of peculiarities in creations by Lviv artistic
school of blown glass during 1980—2000s. In the course of
research-work have been defined some main directions in
Olexander Zvir’s search and formation of creative techniques,
reflected by his most representative works. Quite
important point has appeared to be the artist’s path and the
results of his activities as a mature maître and tutor for
younger generations of artists. В статье рассмотрены особенности тематических поисков
технологических новаций Александра Звира сквозь призму особенностей львовской школы художественного стекла 1980—2000-х гг. Выявлены магистральные направления поиска и формирования творческой методики Александра Звира, её отражение в ведущих произведениях.
Важным стало отражение пути художника и результатов
его деятельности как зрелого мастера и наставника молодого поколения художников.