Мистецьке життя 1980—1990-х рр.: основні події - Бондарчук, В. (Народознавчі зошити, 2013)
Стаття знайомить з перемінами в мистецькому житті України 1980—1990-х років. Однією з характерних рис цього
періоду є створення та відродження чисельних мистецьких
організацій, повернення реального плюралізму у використання творчих методів і форм мистецького виразу. В кінці
ХХ ст. важко говорити про загальну стабілізацію ситуації
в українському мистецтві. The article has dealt with transitions in artistic life of Ukraine
during 1980s and 1990s. To most characteristic features then
belonged input and revival of numerous artistic organizations,
returning of real pluralism in the usage of creative methods and
introduction of expressive forms. At the end of the XX century
one can hardly speak about general stabilization of situation in
Ukrainian art. Статья знакомит с изменениями в художественной жизни
Украины в 1980—1990 гг. Одной из характерных особенностей этого периода является создание и возрождение
многочисленных художественных организаций, возвращение реального плюрализма в применение творческих методов и форм художественной выразительности. К концу
ХХ в. тяжело говорить об общей стабилизации ситуации в
украинском искусстве.