Дендрологічні мотиви номінування мікротериторій Українських Карпат - Сокіл-Клепар, Н. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглянуто мікротопоніми Українських Карпат, мотивовані дендрологічними найменуваннями. Твірна база власних назв реалізує основні породи дерев, властиві досліджуваному краю; наведено інослов’янські паралелі. Аналізований мікротопонімікон яскраво втілює флористичні особливості Українських Карпат. There are reviewed microtoponyms of the Ukrainian Carpathians, motivated by dendrological names in the article. Generating base in their names implements the main tree species typical for the studied region; other Slavonic parallels are given. The analyzed microtoponymic names brightly represent floral features of the Ukrainian Carpathians. В статье проанализировано микротопонимы Украинских Карпат, мотивированные дендрологическими наименованиями. Образующая база собственных имен представляет основные породы деревьев, которые растут в исследуемом крае; приведены инославянские параллели. Анализированный микротопонимикон воплощает флористические особенности Украинских Карпат