Пивниця в молдавській садибі: архітектурно-декоративний аспект - Тарас, Я. (Народознавчі зошити, 2013)
Розглядається традиція архітектурно-конструктивного та
декоративного вирішення пивниці в Молдові, наводяться
приклади розташування пивниць у дворі садиби відносно
житлового будинку, типи їх композиційного вирішення,
простежується їхній ґенезис. The article has thrown some light upon general meanings and
traditions in architectural, constructive and decorative design of
cellars in Moldova and exemplified their placements in the
yards of households with relations to dwelled houses as well as
types of built realization; the origins and evolvement of the
mentioned objects has been traced. Рассматривается традиция архитектурно-конструктивного
и декоративного решения погреба в Молдове, наводятся
примеры размещения погребов во дворе усадьбы относительно жилого дома, типы их композиционного решения,
прослеживается их генезис.