Епітет у системі зображально-виражальних засобів народних творів про голодомори - Сокіл, В. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглядається питання поетики народної прози
про голодомори, зокрема ролі і місця епітета. Вказується
на його функціональність, своєрідність та способи використання. За допомогою епітетів підкреслюється зовнішній вигляд персонажів, ознаки явищ, предметів, характерних досліджуваному циклу творів. In the article has been considered a problem of traditional poetics
in a folk prose about Holodomors with particular attention
to part and place of the epithet. Its functionalism, originality
and means of use have been defined and exposed. With epithets
one could underline the appearance of characters as well
as signs of phenomena, objects etc. especially of those being
most representative for studied cycle of creations. В статье рассматривается вопрос поэтики народной прозы
о голодоморах, в частности роли и места эпитета. Указывается его функциональность, своеобразие и способы использования. С помощью эпитетов подчеркивается внешний вид персонажей, признаки явлений, предметов, характерных для исследуемого цикла произведений.