Типологічні та художні особливості бісерного декору буковинського народного одягу ХІХ століття - Федорчук, О. (Народознавчі зошити, 2013)
Досліджено типологію бісерного декору буковинського народного одягу ХІХ ст. Виокремлено локальні художньо-композиційні прикмети буковинських творів. The article explores typology of glass beads decor of the 19th c. folk clothes from Bukovyna. Local artistic and compositional features of Bukovyna items have been determined. Исследовано типологию бисерного декора буковинской народной одежды ХІХ в. Выделено локальные художественно-композиционные черты буковинских произведений.