Творчо-методичні принципи живопису Ш. Голоші в мистецькій колонії м. Тячева, їх роль у формуванні традицій живопису Закарпаття - Луценко, І. (Народознавчі зошити, 2013)
Аналізується творча мотивація мистецької колонії (1902—
1918 рр.) в м. Тячеві (сучасне Закарпаття) під керівництвом Ш. Голоші. Визначається особливості творчо-методичних здобутків митця та їх роль у становленні традицій живопису Закарпаття першої половини ХХ століття. In the article have been analyzed and discussed some creations
by S. Hollosy in Tyachiv (contemporfry Transcarpathia) during
1902—1918. The features of creative and methodological
approaches of the artist to traditions of painting in Transcarpathian
area during the first half of the XX c. have been defined
and exposed. Анализируется творческая мотивация художественной колонии (1902—1918 рр.) в г. Тячеве (современное Закарпатье) под руководством Ш. Голоши. Определяются особенности творческо-методических достижений художника,
их роль в становлении традиций живописи Закарпатья
первой половины ХХ века.