Życie sejmikowe Prawobrzeżnej Ukrainy w pracach Witolda Filipczaka - Stroynowski, A. (Історичний архів. Наукові студії, 2015)
Celem artykułu jest wskazanie na znaczenie książek i artykułów Witolda Filipczaka w badaniach nad życiem sejmików Prawobrzeżnej Ukrainy w latach 1778–1786. Jest ważne dla badaczy, którzy mają ograniczony kontakt z polską literaturą historyczną. Метою статті є визначення важливості книг і статтей Вітольда Філіпчука у дослідженні діяльності сеймиків Правобережної України в 1778–1786 рр. Дана стаття допоможе дослідникам, які мають обмежений доступ до польськомовної історичної літератури. The purpose of the article is the indication on the meaning of books and articles Witold Filipczak in research over the life of regional councils (sejmików) of Right-bank-Ukraine in years 1778–1786. Is important for explorers whom have a limited contact with the Polish historic literature.