Збірник матеріалів міжнародної наукової конференції «Łemkowie, Bojkowie, Rusini – historia, współczesność, kultura materialna i duchowa» - Сінкевич, Є.Г. (Історичний архів. Наукові студії, 2015)
Влітку 2013 року в невеличкому словацькому містечку Свидник відбулася чергова міжнародна наукова конференція «Лемки, бойки, русини – історія, сучасність, культура матеріальна і духовна». Результатом роботи конференції у Свиднику став довгоочікуваний п’ятий том матеріалів. Це ретельно підготовлене видання стало результатом співпраці Поморської академії в Слупську, Зеленогурського університету та Музею української культури у Свиднику, що є філією Словацького національного музею (Łemkowie, Bojkowie, Rusini – historia, współczesność, kultura materialna i duchowa. –
T. V. – Słupsk – Zelona Góra – Svidnik, 2015. – 878 s.).