Вивчення наукової спадщини Михайла Грушевського у Франції - Луняк, Є. (Історіографічні дослідження в Україні, 2013)
У статті розглянуто стан ознайомлення французької громадськості з Україною, проаналізовано причини цікавості французів
до постаті Михайла Грушевського на тлі історичних взаємин
України та Франції. Автор простежує еволюцію французьких
історичних досліджень та розвиток української діаспорної історіографії про Грушевського у Франції. The acquaintance’s state of the French public with Ukraine in the
article is covered, the analysis of causes of the French interest in
Mykhailo Hrushevsky against the background of historical mutual
relations of Ukraine and France is made. Author studies evolution of
the French historical research and development of the Ukrainian diaspora historiography on Hrushevsky in France.