Клас і нація у концепції української історії Матвія Яворського - Ясь, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2013)
Висвітлюється формування історичних поглядів відомого
українського історика М. Яворського. Розглядаються основні
складові світосприйняття цього вченого на основі аналізу його наукових праць 1920–1930 рр. The article deals with the formation of historical views of the
well-known Ukrainian historian M. Yavors’ky, considers the main
components of this scholar’s perception of the world on the basis of
analysis of his scientific works written in 1920–1930.