Сучасна вітчизняна історіографія про формування багатопартійності в Україні у роки перебудови (1985–1991 рр.) - Наконечна, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2013)
У статті проаналізовано праці сучасних українських істориків, які розкривають початки багатопартійності в УРСР у
1985–1991 рр., показано історіографічну ситуацію щодо висвітлення основних напрямів становлення партійної системи. Much attention has been paid to analyzing scientific works of
modern Ukrainian historian’s, which are wrote about national
problems in URSR in 1985–1991. They told us about historiography
situation in Ukraine, to devoting discoveries of national questions after independence.