Іконографія представників українського козацтва XVII–XVIII ст.: історіографія проблеми - Ковалевська, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
Розглянуто проблеми іконографії представників української
козацької верстви XVII–XVIII ст., які знайшли своє відображення в історичних, історико-іконографічних, мистецтвознавчих та інших виданнях ХІХ – поч. ХХІ ст. Матеріали статті
також демонструють сучасний стан наукового опрацювання
означеної теми та перспективи подальших досліджень. Issues of the iconography of Ukrainian Cossacks representatives
of XVII–XVIII centuries which are reflected in the historical,
historical and iconographical, artistic and other publications of XIX –
early XXI centuries were examined. Materials of the article also
demonstrate the status quo of the scientific study of the chosen
subject and prospects of the further researches.