Біженство Першої світової війни часів Російської імперії: головні напрямки зарубіжної історіографії - Жванко, Л. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
У статті висвітлено основні тенденції сучасної зарубіжної історіографії з проблематики перебування біженців Першої світової війни за часів Російської імперії. Зроблено висновок, що тема залишається відкритою для істориків. Її актуальність спонукає вчених до нових пошуків. Безумовно, пріоритет у вивченні належить російським історикам, але вони й досі не вийшли на рівень узагальнюючих робіт. The article highlights the main trends of modern foreign historiography problems refugees of the First World War during the Russian Empire. It is concluded that the issue remains open to historians. Its relevance encourages scientists to new research. Clearly, the priority in the study belong to Russian historians, but they have not reached the level of general works.