Ідеологічні засади Української комуністичної партії (боротьбистів): зарубіжна та українська еміграційна історіографія - Гірік, С. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
У статті подається огляд зарубіжної історіографії ідеології Української комуністичної партії (боротьбистів). Зроблено спробу систематизувати праці авторів залежно від часу написання та оцінити вплив різноманітних факторів на якість їхніх робіт. Визначаються причини недосконалості цих досліджень та намічаються шляхи подальшої праці. The article presents a survey of historiography of the Ukrainian Communist Party’s (Borotbists) ideology. The author attempts to systematize the works of historians who studied this topic according to the time of their creation and the influence of various factors on the quality and direction of the works. The causes of imperfections in such works and the prospects of further researches are also determined.