Концептуальне переосмислення етнічної історії східних слов’ян у пострадянських історіографіях - Івангородський, К. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
У статті проаналізована сучасна українська, російська і білоруська історіографії етнічної історії східних слов’ян. Розглянуті
особливості її інтерпретації ученими (істориками, етнологами,
археологами, антропологами, лінгвістами) з України, Росії і
Білорусі. Визначені негативні і позитивні тенденції в сучасній східно-слов’янській історіографії цієї проблеми. In the Article the modern Ukrainian, Russian and Belarusian
historiography of the ethnic history of the Eastern Slavs are
analyzed. Were examined the specifics of it’s interpretation by
scientists (historians, ethnologists, archeologists, anthropologists,
linguists) from Ukraine, Russia and Belarus. The negative and
positive tendencies of this problem in the modern Eastern-Slavic
historiography are defined.