Релігійний дискурс української радянської та національної історіографій: контраверсії спадкоємності - Шевченко, Т. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
Стаття розкриває парадигми, в яких формувався радянський
та сучасний національний дискурс історії християнських
Церков. У статті подано періодизацію релігійного дискурсу в
УРСР в залежності від політичних змін, проаналізовано сучасні
дослідницькі моделі, методологію та проблеми, які постають перед істориками Церкви сьогодні. The article shows the paradigm, which formed the Soviet and
contemporary national discourse on the history of Christian
Churches. It contains periodisation of religious discourse in the
USSR according to the political changes, analyzes current research
models, methodology and the problems facing historians of the Church today.