Зовнішня політика С. Стамболова і урядів народно-ліберальної «Стамболовістської» партії Болгарії в оцінці радянської історіографії періоду сталінського режиму - Миколенко, Д. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
В статті розглядаються основні тенденції висвітлення радянськими вченими періоду сталінського режиму (1928–1953 рр.) зовнішньої політики С. Стамболова і урядів Народно-ліберальної «стамболовістської» партії Болгарії. Автор приходить до висновку, що деякі ключові питання, пов’язані з зазначеною темою, залишилися поза увагою вчених, оціночні підходи дослідників знаходилися у прямій залежності від їхнього розуміння політики Російської імперії на Балканах. The article deals with the main trends in coverage by Soviet scientists during the Stalinist period (1928–1953 years) Foreign policy of S. Stambolov and government People’s liberal «stambolov’s » party of Bulgaria. The author concludes that some key issues related to this subject, remained outside the purview of scientists, researchers estimated nigh was in direct proportion to their understanding of the policy of the Russian Empire in the Balkans.