Українофільська діяльність Миколи Костомарова 1863–1885 рр. у дзеркалі його епістолярної спадщини - Гончар, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2014)
У статті розглядається найплідніший період наукової діяльності українського вченого Миколи Костомарова. Крізь призму
його епістолярію висвітлюються важливі аспекти українознавчої
праці історика. Хронологічні межі охоплюють період від Валуєвського циркуляру до останніх днів життя М. Костомарова. In the article the fruitful period of scientific activity Ukrainian
scientist Kostomarov. Through the prism of his epistolary heritage
highlights important aspects of the work of the historian of the
Ukrainian studies. The chronological framework covers the period
from Valuev Circular until the last days of life Kostomarova.