Ландшафтні геоіндикатори характеристик розривних порушень як основа їх вивчення дистанційними методами. 1. Морфокінематичні ознаки диз’юнктивних структур - Азімов, О.Т. (Геоінформатика, 2009)
У статті для умов платформних областей розглянуто основні ознаки кінематичних характеристик структур земної кори диз юнктивного генезису в головних компонентах сучасного ландшафту поверхні Землі, а також особливості їх відображення на матеріалах дистанційних зйомок. В статье для условий платформенных областей рассмотрены основные признаки кинематических характеристик структур земной коры дизъюнктивного генезиса в главных компонентах современного ландшафта поверхности Земли, а также особенности их отображения на материалах дистанционных съемок. The article presents basic features of kinematic descriptions of the Earth's crust disjunctive structures in the main constituent of the recent landscape for the day surface. There are also described peculiarities of reflecting the features in remote sensing data. The features are for conditions of platform areas.